Oristone Oy - Orivesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä eroa on 1- ja 2-laaduilla?

2-laatua ei ole lajiteltu väreittäin, ja se saattaa olla pienempää palakokoa. 2-laadussa on myös paksuusvaihtelua, sekä pintaheittoja / pykäliä.

Voinko käyttää verhouskiveä (alle 3cm) pihaani?

Alle 3cm liuskekivet on aina suositeltu laastikiinnitykseen. Pari senttiä paksu verhoilukivi kestää kyllä oikein asennettuna kevyttä käyttöä (jalankulkua), mutta emme sitä virallisesti suosittele joten käyttö on aina asentajan vastuulla.

Soveltuuko liuskekivi alueille joissa ajetaan autolla?

Pihakivi kestää oikein asennettuna myös ajoneuvoliikennettä. On kuitenkin suositeltavaa käyttää lavan paksuimmat kivet ajoväylälle. Kiven täytyy istua alustaansa 100-prosenttisesti! Vaihtoehtoisesti kivet voidaan myös asentaa maakosteaan betoniin.

Saako teiltä asennusohjeita?

Itseasennusohjeita voit tiedustella asiakaspalvelumme kautta. Kiviasentajamme voivat tulla myös tuntityönä auttamaan kohteen alkuun, näyttämään ja neuvomaan, jonka jälkeen voitte jatkaa työn loppuun itse.

Kuinka liuskekivi halkaistaan?

Liuskekivi halkaistaan täysin käsityönä kiilaamalla. Kiila asetetaan kiveä vasten, ja sitä lyödään moskalla kunnes kiila uppoaa kiveen ja kivi halkeaa. Louhimollamme on mahdollisuus nähdä kuinka tämä tapahtuu kiviammattilaisen toimesta.

Onko liuskekivi liukas?

Kotimainen Oriveden liuskekivi ei ole märkänäkään liukas. Tietynlaiset kiven päälle muodostuvat kerrostumat mm. epäpuhtauksista saattavat kuitenkin olla liukkaita. Näistä selviää vedellä ja juuriharjalla.

Millä voin pestä liuskekivet?

Puhdas vesi on paras pesuaine. Vältä öljypohjaisia tuotteita ettei kivi ime niitä itseensä. Jos käytät kivelle tarkoitettua pesuainetta, varmista aina valmistajalta tai käyttöohjeesta aineen soveltuvuus liuskekivelle, ja kokeile siltikin ensin pienellä alueella.

Myyttekö pieniä eriä?

Myymme liuskekivet pienimmillään pääasiassa neliömetrin erissä, murskeet ja kivituhkat peräkärrykuormin (500kg) tai tarvittaessa myös ämpärikaupalla.

Oletteko auki viikonloppuisin?

Palvelemme myös viikonloppuisin jos näin etukäteen sovitaan, otathan etukäteen yhteyttä myyntiimme niin sovitaan aika.

Saatteko lastattua kuomukärryyn / umpikoriin?

Saamme lastattua kaikentyyppisiin autoihin ja kärryihin, meillä on myös pitkät trukkipiikit haasteellisempia lastauksia varten.


| Liuskekivilouhimo Oristone Oy - Oriveden Kivi | 0400 735 794 | Yliskyläntie 304, 35100 Orivesi AS | Y-tunnus: 2338675-1 |